mediterrán csirke babkörettel

 

2 egész csirkecombot bőröstül bevagdosol és kis olajon épp csak megpirítasz mindkét oldalán. Másik serpenyőben (én tepsiben) lila hagymát sóval, borssal pirítasz, majd rárakod a combokat. 1 deci vörösbort és kb. ugyanennyi vizet öntesz alá. Zöld koriandert, zsályát, petrezselymet tömködsz közéjük, megszórod szárított kaporral (nekem csak petrezselymem volt, úgy is jó). Lefedve sütöd a sütőben kb. 20 percig 185 fokon. Közben a csirke zsírján pirítsz némi zöld- vagy póréhagyma karikákat, friss vágott korianderrel, ráöntesz egy konzerv fehér babot lé nélkül (én chilis babot használtam, szuper), sózod, őrölt kömény, bors, 2 ek borecetet rá (én citromlével helyettesítettem). A csirkét kiveszed, megkened mézben oldott szójaszósszal (én a mézet kihagytam, sűrű, édeskés szójaszósszal locsoltam), és visszarakod 15 percre fedő nélkül pirulni a sütőbe 220 fokon. Tálalás: a babból fészket raksz, közepén lyukkal, abba rakod a combot, rá szaftot és kész. Tettem mellé pár szem egészben főtt krumplit, az sosem árt.